Transporter

Alicante flygplats

Det vanligaste sättet att ta sig till Alicante på den spanska Costa Blanca-kusten är med flyg. Alicantes flygplats är Spaniens sjätte största efter bl. a. Madrids, Barcelonas och Malagas flygplatser.hotell alicante Dess internationella förkortning är ALC men själva flygplatsen är egentligen belägen en dryg mil söder om Alicante stad. För att komma till och från Alicante flygplats färdas man med buss, bil eller taxi via motorväg A-7 eller landsväg N-332. På flygplatsen finns det gott om biluthyrningsfirmor för den som vill ha tillgång till bil under sin semester, annars tar man sig billigast till Alicante med flygbussen C-6 som avgår var tjugonde minut. Taxi är ett dyrare, men något smidigare transferalternativ eftersom den tar en hela vägen fram till ens slutdestination.

Tåg

Om man redan befinner sig i Spanien, eller reser runt i Europa med Interrail, så kommer man kanske till Alicante med tåg. Tågstationen ligger i centrala Alicante med nära till det mesta. Det går flera tåg om dagen till och från stora spanska städer som Barcelona och Madrid, samt kontinuerliga pendeltåg till grannstäder som t.ex. Murcia. Det är underbart att uppleva Spanien från spårvägen, så att resa med tåg till och från Alicante rekommenderas varmt.

Båt

Båtresor mellan Alicante och Ibiza, Palma de Mallorca, samt Oran och Alger i Algeriet avgår med jämna mellanrum. Ett hett tips är att boka i god tid då båtresorna är populära och vill du passa på att boka hotell kan du här läsa om hotell på Mallorca som vi gillar.

Buss

Det vanligaste sättet att ta sig mellan Alicante och närliggande städer och byar som Torrevieja, Murcia och Orihuela är med buss eller spårvagn. Bussarna är idag moderna och utrustade med bekväma säten och luftkonditionering som ger behagliga resor för den som vill utforska området.

Turibus är en turistbuss som man kan hoppa på och av hur man önskar. Den erbjuder guidad tur runt Alicante med hjälp av ett ljudsystem som finns tillgängligt på fem språk – dock ej på svenska. Ett dagpass kostar 10 €.

Spårvagn

Att ta spårvagnen längs Alicantes kust är ett mycket trevligt sätt att ta sig runt på. Den stannar till vid flera stränder och närliggande småstäder och byar runt Alicante. Med ett Bonobús rabattkort får man ganska rejäl rabatt på alla buss- och spårvagnsresor under sin vistelse i Alicante – en suverän investering som bör göras så fort man anländer till Alicante.